Köles túrógombóc

4.7/5

Hozzávalók

Elkészítés

1. lépés

Keverjük össze a kölest a vízzel és főzzük meg. Ne főzzük túl szét, mert később a langyosra hűlt masszából fogunk golyókat formázni. Az általunk preferált mennyiségű eritrittel édesítsük főzés közben.

2. lépés

A tofut egy villa segítségével nyomkodjuk szét és a langyosra kihűlt kölessel keverjük össze.

3. lépés

Végül formázzunk nedves kézzel golyókat és helyezzünk a közepükbe meggyet. Tálaljuk kávédarálóban porrá őrölt eritrit és fahéj keverékébe forgatva a golyóinkat.

4. lépés

A szójajoghurtról se feledkezzünk meg, kis eritrittel és citromlével tejfölként használhatjuk.

Megjegyzés

Tápanyag táblázat

Adag: 1

Kalória: 531 kcal

Szénhidrát: 71 g

Fehérje: 27 g

Zsír: 15 g