Ha lehetőséged van rá, őröld le a zabpelyhet lisztté, vagy használj zablisztet. Ha ez nem megoldható, vagy időhiányban vagy, elég, ha csak forró vízzel leöntöd. Annyi vizet adj hozzá, hogy sűrű, lassan folyó masszát kapj.
Én fahéjat és kurkumát is adtam a liszthez, hogy egy kicsit sárgásabb színe legyen, de ez opcionális. Ha az édes tésztát kedveled jobban, adj hozzá plusz édesítőszert (pl. 1 evőkanál eritritet).
Amerikai palacsinta serpenyőbe, vagy sima, tapadásmentes serpenyőben süsd ki, 2 evőkanálnyi egy darab.
Mikor elkezd a széle elválni a serpenyő falától és kezd kicsit kiemelkedni, meg lehet fordítani a másik oldalára.
Daráld le a diót, vagy egy kés segítségével vágd fel apróra. A banánt szeleteld fel. Miután kisültek a palacsinták, kend meg az egyik oldalukat a sárgabarack lekvárral és szórd meg őket dióval, majd helyezd őket egymásra. Az egyes réteg közé rakhatsz banánkarikákat is, de fogyaszthatod külön is.
Adag: 1
Kalória: 534 kcal
Szénhidrát: 79 g
Fehérje: 38 g
Zsír: 14 g